top of page

Staetenhof Makelaars & Taxateurs: voor al uw NWWI-erkende woningtaxaties
 

Staetenhof Makelaars & Taxateurs is gespecialiseerd in taxaties van woningen. Tot onze opdrachtgevers behoren overheden, notarissen, rechtbanken, banken, pensioenfondsen, woningcorporaties, verzekeringsmaatschappijen, geldverstrekkende instellingen, hypotheek- en assurantietussenpersonen en particulieren.

Wij verzorgen alle taxaties: aankooptaxatie (voordat u een woning aankoopt, te gebruiken voor de prijsonderhandelingen), waardebepaling, bureau- of verkooptaxatie - wat is uw woning in de huidige marktomstandigheden waard en wat is de te verwachten verkoopopbrengst?-, financieringstaxatie (voor bank en voor NHG), verbouwingstaxatie (waarden voor en na verbouwing en/of verbetering), taxatie ten behoeve van de vaststelling van de herbouwwaarde (van belang voor uw brandverzekering c.q. opstalverzekering), scheidingstaxatie (taxatie bij scheiding of relatiebreuk ten behoeve van de boedelscheiding en verdeling), taxatie i.v.m. erfbelasting, nalatenschap en successie (bij overlijden), hypotheektaxatie (taxatie voor de bank), bijzonder beheer, etc.

Financieringstaxaties (voor hypotheekaanvraag) worden gevalideerd door het NWWI, het 'Nederlands Woning Waarde Instituut'. Staetenhof Makelaars & Taxateurs is erkend door -en werkt samen met- dit validerende instituut.

Onze rapportages worden landelijk geaccepteerd door alle banken en geldverstrekkers en het Nationale Hypotheek Garantie (NHG) waarborgfonds, omdat onze taxateurs als Gecertificeerd Register Makelaar/Taxateur Onroerende Zaken staan ingeschreven in het daartoe bestemde register (NRVT). Dit is een waarborg voor onze kwaliteit. Bovendien werken wij volgens de laatste eisen en standaarden, zoals de European Valuation Standards (EVS).
 

Wij beschikken dus over goed gekwalificeerde ervaren taxateurs en over de meest recente verkoopprijzen via archiefbestanden en uitwisselingssystemen en hebben een online-verbinding met het Kadaster en andere databanken en loketten. Deze zaken dragen bij tot een kwalitatief hoogstaand taxatierapport.
 

Na de opdrachtverstrekking nemen wij op korte termijn contact met u op voor het maken van een afspraak voor de opname van het te taxeren object. Direct na de opname (buurtonderzoek, bezoek en bezichtiging) van het pand gaat de taxateur op kantoor voor u aan de slag. Met gebruik van de modernste media gaat hij op onderzoek uit om zo de waarde van uw pand te bepalen. Zo bestudeert hij recente verkopen van vergelijkbare woningen 

om zijn waarde te onderbouwen. Indien nodig verrichten wij nader publiekrechtelijk onderzoek, worden bestemmingsplannen geraadpleegd en wordt onder meer gekeken of er in de omgeving sprake is van bodemverontreiniging. Zo nodig wordt gebruikt gemaakt van aanvullende taxatiemethodieken.
 

Op basis van deze en andere zaken wordt de waarde vastgesteld. In de waarde wordt de aanwezigheid van lokale voorzieningen zoals scholen, winkels e.d. bekeken en worden de onderhoudstoestand, ligging, kwaliteit en luxe van het pand vanzelfsprekend ook meegenomen.
 

Normaal gesproken kunt u binnen 5 werkdagen na de opname beschikken over het officiële, door alle banken en geldverstrekkers erkende, taxatierapport.


Ons kantoor is gevestigd in Alkmaar (Oudorp) echter ons werkgebied omvat geheel Noord-Holland. Onder andere zijn wij actief en goed bekend in de volgende plaatsen en gemeenten: Alkmaar, Oudorp, Sint Pancras, Koedijk, Heerhugowaard, Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Oudkarspel, Obdam, Heiloo, Limmen, Castricum, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Bergen, Schoorl, Schoorldam, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Groet, Akersloot, Uitgeest, Schermer, Ursem, Hensbroek, Hoorn, Purmerend, Koggenland, De Rijp, etc, etc.  

Bel voor meer informatie 072-511 41 41

 

Staetenhof
bottom of page